neurobiologia przywiązania bezpiecznego, zdezorganizowanego a rozwój interpodmiotowości

W dniu 15 stycznia 2020 r. oraz 29 lutego, w godzinach od 20.00 do 22.00 (na te trminy zgłoszeń już nie przyjmujemy)zapraszamy na seminarium online poświęconemu omówieniu neurobiologii wzorca przywiązania bezpiecznego i zdezorganizowanego oraz tego, jak wpływa to na rozwój interpodmiotowości pierwszorzędowej i drugorzędowej oraz temu, jak przekłada się to na budowanie przymierza terapeutycznego w trakcie psychoterapii.

oraz II edycja 21 stycznia i 3 marca od godz. 20.00 do 22.00 (link do formularza rejestracyjnego tutaj

Dokładnie zaś poruszymy problematykę:

1. Tego, co do zrozumienia rozwoju przywiązania bezpiecznego i zdezorganizowanego wnosi teoria poliwagalna Porgesa

2. Neurobiologii przywiązania bezpiecznego i zdezorganizowanego (hierarchiczny rozwój autonomicznego układu nerwowego i prawej półkuli mózgu)

3. Rozwój interpodmiotowości pierwszorzędowej i drugorzędowej

4. Konsekwencje dla psychoterapii

Seminarium jest rozszerzeniem wcześniejszego seminarium, o którym można przeczytać tutaj

Seminarium skierowane jest do psychologów, psychoterapeutów, pedagogów i studentów psychologii i pedagogiki

Koszt seminarium to 160 zł. W ramach świątecznej promocji osobom, które zarejestrują się do 29 stycznia przysługuje 20% rabat.