nasza działalność wydawnicza

Jak już informowaliśmy wcześniej podjęliśmy decyzję o rozdzieleniu naszej działalności, która coraz bardziej wychodzi poza działania statutowe Fundacji.

Powołaliśmy więc nową strukturę - Centrum Psychologii Relacyjnej -która prowadzić będzie i rozwijać część działalności wydawniczej i szkoleniowej zainicjowanej przez Fundację Przyjaciele Martynki. Sama Fundacja skupia się nadal na problematyce wspierania rozwoju dziecka, czyli na tym, do czego została powołana.

Do czasu zakończenia prac nad nową stroną internetową, wszystkie informacje o książkach i szkoleniach podawane będą na stronie Fundacji.

Książki już wydane i zapowiedzi:

Proponujemy wszystkim zainteresowanym zmianę punktu widzenia i przejście od tak zwanej psychologii "mono-personalnej" do psychologii "bipersonalnej", czyli analizję zjawisk psychicznych (i nie tylko) z punktu widzenia relacyjnego.

Książki wydane można zamawiać przez formularz kontaktowy na stronie Fundacji (zakładka "Kontakt") lub pisząc na Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Prosimy o podanie danych do wystawienia rachunku oraz podanie adresu do wysyłki.

Po otrzymaniu opłaty za książki oraz koszty wysyłki, książki zostaną wysłane przesyłką poleconą priorytetową na wskazany adres. Osoby zamawiające otrzymują informację o numerze nadawczym przesyłki (drogę przesyłki można śledzić na https://ecommerce.poczta-polska.pl/pl/obsluga-wysylek/emonitoring

SERIA WYDAWNICZA LIOTTI - DZIEŁA WYBRANE:

G.Liotti, B.Farina - Traumatyczny rozwój

Cena książki to 52 zł.

Cena wysyłki to zł. 7,20

Prosimy o podanie danych do rachunku oraz adresu do wysyłki, jeśli jest inny niż podany w danych do rachunku.

Po dokonaniu przelewnu na konto Fundacji (podane na rachunku), ksiażka zostanie wysłana na podany adres (przesyłka polacona, priorytetowa).

Książka Liottiego i Fariny (2011) jest złożoną i objaśniającą rozprawą na temat traumy oraz dysocjacyjnych i psychopatologicznych komponentów, które z niej mogą wynikać.

Systemy motywacyjne w rozmowie klinicznej - G. Liotti, F. Monticelli

UWAGA!!!

Książka będzie ponownie dostępna około 10 lutego.

Po książce o traumatycznym rozwoju, proponujemy czytelnikom kolejny polski przekład książki autorstwa/współautorstwa Giovanni Liottiego. Tym razem o systemach motywacyjnych, o istnieniu których każdy psychoterapeuta dobrze, by wiedział.

Książka stanowi część swoistej "Trylogii terapeutycznej", którą oprucz "Systemów motywacyjnych w rozmowie klinicznej" tworzą: "Teoria i klinika przymierza terapeutycznego" oraz "Ewolucja emocji i systemów motywacyjnych"

G.Liotti, F.Monticelli: Teoria i klinika przymierza terapeutycznego

Ponieważ druk książki tra nieplanowanie długo i spodziewamy się książek około 20 kwietnia przedłużamy czas promocji (koszt wysyłki pokrywać będzie Fundacja) do 30 kwietnia.

Cena książki to 55 zł plus koszt wysyłki - zł. 7,20.

Zamówienia prosimy składać przez formularz kontaktowy (zakładka "Kontakt") lub bezpośrednio na Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. (prosimy o podanie danych do rachunku).

Wszystkim, którzy już za książkę zapłacili i czekają, a Fundacja ciągle robi poprawki, korekty itd., książkę Ewolucja emocji i systemów motywacyjnych wyślemy ze specjalną dedykacją - niestety już nie Giovanni Liottiego, ale...

Oczywiście książka dla tych cierpliwych czytelników będzie prezentem od Fundacji... z życzeniami, by natchnęła ich takim "byciem człowiekiem", jaki Gianni Liotti na papier potrafił przelać, a w tej książce osiągnął to, co powinien osiągnąć: wielką wiedzę, wiele osobistych przemyśleń i mądrość życiową.

Jest piękna, ta książka jest przepiękna.

W serii wydawniczej "Giovanni Liotti - dziela wybrane" (bo wszystkich książek, których Giovanni Liotti jest autorem lub współautorem z pewnością nie jesteśmy w stanie przetłumaczyć) Centrum Psychologii relacyjnej - Hanna Michalska, wraz z Fundacją do wydania szykują kolejne dwie książki.