G.Liotti, B.Farina - Traumatyczny rozwój

W ramach wakacyjnej promocji do 20 sierpnia cena książki to 45 zł.

Książka Liottiego i Fariny (2011) jest złożoną i objaśniającą rozprawą na temat traumy oraz dysocjacyjnych i psychopatologicznych komponentów, które z niej mogą wynikać.

Antonio Onofri, Cecilia La Rosa: Żałoba.Podejście poznawczo-ewolucjonistyczne - książka

Autorów książki zaprosiliśmy na seminarium online dla czytelników

jeśli wszytko pójdzie zgodnie z naszymi zamysłami,

odbędzie się w Sanktuarium na Mentorelli,

a uczestnicy będą mogli nas słuchać we własnym domu :)

Szczegóły podamy natychmiast po ustaleniu szczegółów.

KSIĄŻKA JEST PONOWNIE DOSTĘPNA

Cena książki to 60 zł plus 15 zł koszt wysyłki

Mamy nadzieję, że książka okaże się wielką pomocą przede wszystkim dla terapeutów (niezależnie od podejścia w jakim prowadzą psychoterapię) zajmujących się lub chcących zająć się psychoterapią pacjentów w żałobie.

Książka składa się z następujących części: Teoria i klinika żałoby fizjologicznej, Teoria i klinika żałoby skomplikowanej i patologicznej, Żałoba skomplikowana i patologiczna - terapia.

Podejście poznawczo-ewolucjonistyczne jest podejściem wyjątkowym i jest też podejściem wyjątkowo kreatywnym. Terapeuta i pacjent wspólnie pracują nad wspólnie ustalonymi celami terapii pacjenta. Zaś to, co jest w tym podejściu wyjątkowe to parytetowośc relacji, pomimo różnicy ról i kompetencji. Cennym np. źródłem informacji są emocje terapeuty w relacji z pacjentem.

Systemy motywacyjne w rozmowie klinicznej - G. Liotti, F. Monticelli

Książka będzie ponownie dostępna pod koniec września.

Po książce o traumatycznym rozwoju, proponujemy czytelnikom kolejny polski przekład książki autorstwa/współautorstwa Giovanni Liottiego. Tym razem o systemach motywacyjnych, o istnieniu których każdy psychoterapeuta dobrze, by wiedział.

Książka stanowi część swoistej "Trylogii terapeutycznej", którą oprócz "Systemów motywacyjnych w rozmowie klinicznej" tworzą: "Teoria i klinika przymierza terapeutycznego" oraz "Ewolucja emocji i systemów motywacyjnych".

G.Liotti, F.Monticelli: Teoria i klinika przymierza terapeutycznego

Książka będzie ponownie dostępna w sprzedaży po 10 sierpnia

Cena książki to 55 zł plus koszt wysyłki - zł. 15,00.

Zamówienia prosimy składać przez formularz kontaktowy (zakładka "Kontakt") lub bezpośrednio na Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. (prosimy o podanie danych do rachunku).

Wszystkim, którzy już za książkę zapłacili i czekają, a Fundacja ciągle robi poprawki, korekty itd., książkę Ewolucja emocji i systemów motywacyjnych wyślemy ze specjalną dedykacją - niestety już nie Giovanni Liottiego, ale...

Oczywiście książka dla tych cierpliwych czytelników będzie prezentem od Fundacji... z życzeniami, by natchnęła ich takim "byciem człowiekiem", jaki Gianni Liotti na papier potrafił przelać, a w tej książce osiągnął to, co powinien osiągnąć: wielką wiedzę, wiele osobistych przemyśleń i mądrość życiową.

Jest piękna, ta książka jest przepiękna.

W serii wydawniczej "Giovanni Liotti - dziela wybrane" (bo wszystkich książek, których Giovanni Liotti jest autorem lub współautorem z pewnością nie jesteśmy w stanie przetłumaczyć) Centrum Psychologii relacyjnej - Hanna Michalska, wraz z Fundacją do wydania szykują kolejne dwie książki.