Traumatyczny rozwój - komentarze - webinar

UWAGA!!!

Dla osób, które nie mogły uczestniczyć w tym seminarium, zorganizujemy powtórzenie w dniu 6 października w godzinach od 20.00 do 22.00  .

W dniu 9 stycznia 2017 r. w godzinach 19.00 - 22.00 zapraszamy na seminarium on-line poświęcone komentarzom do książki Giovanni Liottiego i Benedetto Fariny: "Traumatyczny rozwój". Na seminarium omówione zostaną główne koncepcje, które są bardzo istotne dla zrozumienia treści książki, a do których autorzy książki jedynie odsyłają: między innymi koncepcja uznania Sandlera, rozwinięta przez Sterna (nurt infente research); interpodmiotowości w rozumieniu Sterna i Liottiego (podejście poznawczo-ewolucjonistyczne), teorii polimotywacyjnej, torii poliwagalnej a szczególnie neurocepcji Porgesa.

Seminarium skierowane jest przede wszystkim do osób, które już się zapoznały z treścią książki ale również dla tych, którzy zapoznaniem się z jej treścią są zainteresowani.

Koszt seminarium to 75 zł od osoby (uczestnicy seminariów, które odbyły się w okresie październik - grudzień 2016 koszt uczestniczenia w seminarium to 50 zł od osoby) . Na seminarium obowiązuje rejestracja. Formularz rejestracyjny tutaj.

Na przełomie stycznia/lutego poprosiliśmy o poprowadzenia dla nas krótkich seminariów samych autorów: Giovanni Liottiego o przybliżenie problematyki strategii kontrolujących przywiązania zdezorganizowanego i modelu psychopatologii i dysocjacji a Benedetto Farinę na temat różnych podejść do problematyki dysocjacji (między innymi Onno van der Harta)