rodzina adopcyjna i przywiązanie

Po wielu zapowiedziach w końcu ogłaszamy, że jest juz dostępna pierwsza część książki Marco Chistolini - "Rodzina adopcyjna. Jak jej towarzyszyć i jak ją wspierać" Ta część jest częścią teoretyczną, na część drugą, poświęconą organizowaniu i prowadzeniu grup wsparcia (nie tylko przez profesjonalistów od adopcji) trzeba będzie niestety jeszcze

poczekać.

Książkę można nabyć jedynie przez Fundację. Cena pierwszej części, to 25 zł plus koszt wysyłki - 5,60 zł.

Daty wysyłki:

19 lipca - dla zamówień do 16 lipca;

6 sierpnia - dla zamówień do 4 sierpnia

31 sierpnia - dla zamówień do 29 sierpnia

Zamówienia prosimy składać przez formularz kontaktowy w zakłądce "Kontakt"

Ponadto wszystkim, którzy interesują się problematyką adopcji i generalnie wszystkim polecamy drugą książkę Luigiego Onnisa: "Teoria przywiązania. Teoria - łącznik w psychoterapii", będzie w niej bowiem mowa o tym, co teoria przywiązania wniosła do różnych podejść psychoterapeutycznych (psychoanalizy, poznawczej i systemowo-relacyjnej), będzie też dużo o interpodmiotowości. Rozdziały pisane są przez różnych autorów, m.in samego profesora Onnisa, Mary Main, Karlen Lyon-Ruth, Dana Sterna, Giovani Liottiego, ale też przez Kasię Kozlowsky.

Dla zainteresowanych już w następnym tygodniu będzie dostępna część poświęcona integracji teorii przywiązania w podejściu poznawczym (strony rozdziału będą blindowane). Koszt to 20 zł plus 5,60 koszt wysyłki.

Osoby zainteresowane mogą zamówić ten rozdział pezez formularz kontaktowy w zakładce "Kontakt" na stronie Fundacji.