Systemy motywacyjne w rozmowie klinicznej - G. Liotti, F. Monticelli

Po książce o traumatycznym rozwoju, proponujemy czytelnikom kolejny polski przekład książki autorstwa/współautorstwa Giovanni Liottiego. Tym razem o systemach motywacyjnych, o istnieniu których każdy psychoterapeuta dobrze, by wiedział.

Książka ukaże się 15 stycznia 2018 r.

Cena książki wynosić będzie 70 zł. W ramach przedsprzedaży Fundacja ogłasza cenę do 10 stycznia 2018 r.w wysokości 60 zł. w którą wliczony będzie koszt wysyłki. Chęć zakupienia książki na tych warunkach prosimy przesyłać przez formularz kontaktowy na stronie Fundacji (zakładka "Kontakt" lub bezpośrednio na Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.), prosimy o nie dokonywanie przelewów na konto Fundacji podane na stronie, ponieważ zdecydowaliśmy o rodzieleniu opłat za działalność szkoleniową i wydawniczą.

Jeśli dodatkowo będzie potrafił określić, jaki system motywacyjny jest w danym momencie aktywny tak u pacjenta, jak i u niego samego, to z pewnością przełoży się to na jakość relacji terapeutycznej, a przez to na skuteczność terapii. (O znaczeniu przymierza terapeutycznego, relacji terapeutycznej - bo według autorów nie są równoważne i znaczą coś innego - i wielu innych problemach odnoszących się do jego nawiązywania, załamania i naprawy w relacji pomocy, czytelnicy będą mogli przeczytać w kolejnej książce, której współautorem jest Giovanni Liotti: "Przymierze terapeutyczne"). Książki pisane są przez psychoterapeutów pracujących w podejściu poznawczo-ewolucjonistycznym, które (dzięki m.in. Giovanni Liottiemu) rozwinęło się wychodząc z psychoterapii poznawczo-behawioralnej, z myślą o dorosłych pacjentach po traumatycznym rozwoju (czyli z PTSDc), dla których oddziaływania psychoterapii okazują się często mało skuteczne.