Pracownicy fundacji

Hanna Michalska – Prezes

Psycholog z wykształcenia, zawodowo zajmuję się tłumaczeniami z j. włoskiego.
Doświadczenia wyniesione z pracy w domu dziecka oraz z kontaktów z byłymi wychowankami już po usamodzielnieniu uświadomiły mi, że dzieci te oprócz problemów mają też wiele cennych zasobów. Czytając książkę Antonio D'Andrea wiele razy miałam wrażenie, że każda z dziewcząt, które poznałam mogła być książkową Martyną. Kiedyś obiecałam sobie, że podziękuję im za to czego dzieki nim się nauczyłam i o nich napiszę. Czas byłoby obietnicy dotrzymać.

Hanna Michalska

Rada Naukowa:

Dr Antonio D'Andrea – psycholog, psychoterapeuta rodzinny, pracownik dydaktyczny Rzymskiej Akademii Terapii Rodzin, superwizor. Od wielu lat zajmuje się problematyką adopcji,  rodzin zastępczych oraz ochroną praw dziecka.

Dr Marco Chistolini – psycholog, psychoterapeuta, superwizor. Od wielu lat zajmuje się problematyką ochrony praw dziecka rodzicielstwa adopcyjnego i zastępczego, przeciwdziałaniem krzywdzeniu dzieci, ochroną praw dziecka.

Dr Giovanni Tagliavini -psychiatra, certyfikowany psychoterapeuta i trener terapii EMDR i sensomotorycznej. Członek Zarządu ESTD (European Society for Trauma and Dissociation) więcej informacji tutaj .