Wiedza w służbie adopcji

Seminarium się nie odbędzie w tym terminie. Zaprosimy zainteresowanych na spotkanie w innym terminie z dr Antonio D'Andrea, autorem książki: "Czas oczekiwania. Jak przeżywają oczekiwanie na adopcję:dziecko, para małżeńska, profesjonaliści?"

Tym razem skupimy się na problematyce "Trauma i żałoba w procesie preadopcji i postadopcji"

W dniach 30 stycznia oraz 8 lutego, w godzinach 20.00 - 22.00 zapraszamy rodziców adopcyjnych na seminarium on line.

Na seminarium spróbujemy odpowiedzieć sobie na pytanie co teoria poliwagalna Porgesa (jak "strasznie" by wam nie brzmiała ta nazwa będziemy mówić "nienaukowym" tylko "ludzkim" językiem) wnosi cennego do zrozumienia zachowań (czasami dziwnych a czasami "dziwacznych") adoptowanego dziecka i o co chodzi z tą dziecięcą traumą, o której tyle ostatnio mówimy. Najważniejsze zaś pytanie, na które ta teoria daje odpowiedź, to niezbędne warunki do tego, by uruchomić naturalne procesy zdrowienie i rozwoju dzicka.

Seminarium skierowane jest do rodziców adopcyjnych.

Na seminarium obowiązują wcześniejsze zapisy przez formularz kontaktowy na stronie Fundacji lub bezpośrednio na maila Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Cena uczestniczenia w szkoleniu to 50 zł (cena obejmuje materiały szkoleniowe i zaświadczenie udziału w seminarium)