Ponad teorię przywiązania czyli paradygmat PNEI - seminarium online

W dniu 26 października w godzinach od 10.00 do 13.00 zapraszamy na wyjątkowe, bo ostatnie prowadzone jedynie przez Fundację seminarium na temat psycho-neuro-endokryno-immunologii.

Na seminarium zapraszamy przede wszystkim psychiatrów i psychologów, psychoterapeutów po specjalizacji klinicznej ponieważ teorie do których będziemy nawiązywać przez "medyków" pisane były, na podstawie ich wiedzy.

A jeśli chce Fundacja no koniec być doceniona, to oczywiście cena tego seminarium powinna być "adekwatna" - 300 zł za trzy godziny lekcyjne.

Za co?. Ano za to, że powiemy, że Porges wykazał, ze układ autonomiczny, autonomiczny od dawna nie jest (bo nigdy nie był). Dlaczego przy wcześniakach i w psychoterapii tak ważna jest arytmia zatokowa. Co z tą oksytocyną, bo nie promuje jedynie zachowń prospołecznych. I jaki z tym związek ma prolaktyna i co za role odgrywają tu opoidy endogenne.

Program seminarium:

1. Teoria przywiązania i znaczenie systemu przywiąznia w niemowlectwie w świetle teorii poliwagalnej Porgersa

2. Spełeczne lub interpersonalne systemy motywacyjne  (w świetle neuronauki afektywnej Pankseppa i ewolucjonistycznej teorii motywacji Liottiego) i ich baza neuro-enodokrynologiczna.

3. Sekwencje emocji charakterystyczne dla systemów motywacyjnych

5. Naturalne procesy zdrowienia i regeneracji

Maksymalna ilość osób, które mogą uczestniczyć w seminarium - 10 osób.

By uczestniczyć w seminarium należy dokonać wpłaty na konto Fundacji ING Bank Śląski 09 1050 1520 1000 0023 6607 5881:

wpłata do 12 pażdziernika - 150 zł

do 17 października - 200 zł

do 24 października - 300 zł

Potwierdzenie wpłaty prosimy przesłać na Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. Po otrzymaniu potwierdzenia wpłaty  w dniu 19 października zarejestrowane osoby otrzymają link do zalogowania się do seminarium oraz materiały szkoleniowe przesłane drogą elektroniczną.