Traumatyczny rozwój - komentarze - webinar

UWAGA!!! Na seminarium w tym terminie zwolniło się kilkamiejsc, zainteresowane osoby prosimy o kontakt przez formularza w zakładce "Kontakt".

Nowy termin seminarium ogłosimy w 2018 roku.

Dla osób, które nie mogły uczestniczyć w tym seminarium, zorganizujemy powtórzenie w dniu 12 grudnia w godzinach od 10.00 do 13.00  .

Tym razem seminarium zaczniemy od neurobiologii przywiązania (od bezpiecznego do zdezorganizowanego), czyli jak doświadczenia z relacji z pierwotnym opiekunem w pierwszych miesiącach życia wpływają na rozwój mózgu (a więc regulację lub jej brak arousal na poziomie ciała, emocji i na poziomie poznawczym).

Ponieważ doświadczenia te magazynowane są w pamięci proceduralnej (czyli nieświadomej) spróbujemy znaleźć odpowiedź na pytanie, jak to się ma do psychoterapii i jakie podejścia psychoterapeutyczne są w takich przypadkach skuteczne.

Seminarium skierowane jest przede wszystkim do osób, które już się zapoznały z treścią książki ale również dla tych, którzy zapoznaniem się z jej treścią są zainteresowani.

Koszt seminarium to 100 zł od osoby. Na seminarium obowiązuje rejestracja przez formularz zgłoszeniowy w zakładce Kontakt.